Veljović: Država je jača od svih oblika kriminala, konkretne akcije u narednom periodu
Veselin Veljović

Povodom objavljivanja Radnog dokumenta EK

Veljović: Država je jača od svih oblika kriminala, konkretne akcije u narednom periodu

"Crna Gora uspostavlja kvalitetne mehanizme za borbu protiv organizovanog kriminala, usvojila kvalitetna zakonska rješenja, uspostavila profesionalne institucije u čijoj je nadležnosti borba protiv organizovanog kriminala i obezbijedila vidljive i konkretne rezultate u ovoj oblasti".

To je agenciji MINA kazao direktor Uprave policije Veselin Veljović povodom objavljivanja Radnog dokumenta Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori, koja se odnosi na napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji. 

Crnogorska policija je, prema riječima Veljovića, odlučna i efikasna u borbi protiv organizovanog kriminala, što potvrđuju i najnovije ocjene koje dolaze od naših evropskih partnera. 

"Borba protiv organizovanog kriminala je policiji prioritet u radu, a cilj je da se pravdi privedu svi u lancu kriminogenih struktura, zato će policija, u koordinaciji sa tužilaštvom, još jače i intenzivnije raditi na suzbijanju svih oblika kriminala", kazao je direktor UP.

Pozitivne ocjene koje se odnose na poboljšanje stanja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i snažnije međunarodne policijske saradnje svakako treba posmatrati u kontekstu detaljne analize i rezultata koje Crna Gora postiže na evropskom putu, smatra on. 

"Crnogorska policija je pouzdan partner policijske saradnje policijama i agencijama za sprovođenje zakona, na nacionalnom i međunarodnom nivou, zato raduje činjenica što je u dokumentu prepoznat napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji. Ocjene u dokumentu koje se tiču vladavine prava i oblasti u kojima policija djeluje shvatamo odgovorno, svjesni da iza svakog napretka i još boljeg rezultata mora da stoji ozbiljan rad, detaljna analiza, planiranje i sistemsko izvršavanje obaveza, što je naš kontinuirani zadatak i čemu je policija u potpunosti posvećena", kazao je Veljović agenciji MINA.

Država je, poručio je on, jača od svih oblika kriminala a snažan odgovor kriminalnim aktivnostima u narednom periodu potvrdiće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom i snažnim institucijama sistema, konkretnim akcijama i mjerljivim rezultatima.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.