Havarija na elektromreži: Dio Podgorice bez struje, saobraćajni kolaps, požar...
Foto:Twiter

Havarija na elektromreži: Dio Podgorice bez struje, saobraćajni kolaps, požar...

Zbog oštećenja mreže dio Podgorice je bez struje od jutros od deset sati i 30 minuta. Semafori ne rade pa je u gradu saobraćajni kolaps.

CEDIS je u međuvremenu uspio da sa drugih trafostanica napoji: Vodovod Mareza, dio Bloka, Vektru, Klinički centar, zgradu "Maksim" i dio oko nje, Upravu policije, dio oko nekadašnje Mljekare i Ekonomskog fakulteta.

Međutim, prilikom puštanja napona izbio je novi kvar, javlja portal Antena M.

Povodom nestanka struje na Marezi je održana konferencija za medije. Kako je saopšio šef službe za održavanje CGES-a Bogdan Minić, došlo je do kvara dalekovoda Podgorica 2 i 4 sa koje se napaja kompletan dio grada preko Morače.

"Kvar je otklonjen nešto prije 15 sati, a prilikom uključenja došlo je do nove havarije i požara. Obim havarije je veliki i ponovo je dio grada bez struje. Prije ponoći nećemo uspjeti da otklonimo kvar''-kazao je on i dodao da su sve ekipe na terenu.

''Veliki dio grada preko Morače nema struju. Još ne znamo šta je uzrok, ali činimo sve kako bi otklonili kvar jer alternativnog načina napajanaj nema''-kazao je on.

Bez struje su Tološi, Gornja i Donja Gorica, Mareza, djelovi grada preko Morače, City kvart..

Dio grada preko Morače bio je i bez vode jer zbog problema sa napajanjem nije radila ni pumpa na Marezi.

Zbog nestanka struje u Glavnom gradu je danas vladao saobraćajni kolaps. Kako piše Antena M, na bulevaru kod Skupšrine došlo je i do lančanog sudara tri automobila, u kome srećom nije bilo povrijeđenih. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.