Bečić-Joković:  Crnoj Gori potrebne ozbiljne i korjenite, ne kozmetičke izborne reforme
Bečić i Joković

Demokratska neće učestvovati u privremenom Odboru

Bečić-Joković: Crnoj Gori potrebne ozbiljne i korjenite, ne kozmetičke izborne reforme

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se danas, u centrali Demokrata, sa Vladimirom Jokovićem, predsjednikom Socijalističke narodne partije Crne Gore.

Predsjednici dva politička subjekta razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji sa posebnim osvrtom na, kako su saopštili, višegodišnje zloupotrebe u izbornoj kampanji i tokom izbornog procesa na svim nivoima organizovanja.

Bečić i Joković su se saglasili da DPS nikada nije pokazao iskrenu političku volju za ozbiljnom reformom izbornog zakonodavsta i drugih zakona od značaja za izborni proces sa ciljem stvaranja poštenog i fer izbornog amijenta.

"Sagovornici dijele ocjenu da DPS sigurno nema namjeru da sječe granu izbornih zloupotreba na kojoj, zajedno sa svojim koalicionim partnerima i saradnicima sjedi pune 3 decenije. Zato su Crnoj Gori potrebne ozbiljne i korjenite, a ne kozmetičke izborne reforme, kakve se namjeravaju sprovesti u okviru privremenog Odbora", ocijenili su Joković i Bečić.

Bečić je saopštio predsjedniku Jokoviću da Demokratska Crna Gora neće učestvovati u privremenom Odboru jer im ne pada na pamet da učestvuju u simulaciji demokratije, što može biti jedini efekat rada ovog Odbora, po rešenjima koja su predložili oni koji imaju iskustva u krađi izbora. 

"Nije za očekivati da onaj koji krade izbore ponudi takva rješenja i mehanizme kojima će sebi uskratiti mogućnosti da i dalje krade", zaključili su predsjednici Bečić i Joković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.