Pri kraju radovi na mostu Njegnjevo –Potkrajci, postavljena glavna metalna konstrukcija
Foto:Opština BP

Bijelo Polje

Pri kraju radovi na mostu Njegnjevo –Potkrajci, postavljena glavna metalna konstrukcija

Danas je montirana glavna metalna konstrukcija mosta Njegnjevo –Potkrajci u Bijelom Polju sa dva lučna čelična nosača na koje se preko sistema zatega i podužnih nosača oslanja konstrukcija pješačke staze.

 Čelični lukovi su od cijevi Ø508,10mm, najveće visine 12 metara na međuosovinskom rastojanju od 3,46m ukliješteni na obalne oporce, dok je raspon lučnih nosača 57,50m. Kada budu konačno završeni radovi most će biti od velikog značaja za stanovnike koji žive na ovom području, objavio je sajt Opštine Bijelo Polje.

Predsjednik Mjesne zajednice Njegnjevo Miloš Marić kazao je da postavljanje metalne konstrukcije znači da će most biti brzo završen.

"Za ove tri velike mjesne zajednice most je od velikog značaja, a posebno za  preko 100 učenika  OŠ ,,Pavle Žižić koja se nalazi neposredno pored ovog mosta koji svakodnevno prelaze most da bi došli u školu i da bi se vratili kućama. Za stanovnike Njegnjeva most znači vezu sa magistralom, a za komšije je značajan je osim zbog škole i  ambulante i zbog  dolaska kod prijatelja i rođaka", istakao je Marić.

MostNjegnjevoPotkrajciluk13

Foto:Opština BP

Predsjedniik Mjesne zajednice Potkrajci Dževad Omerović rekao je da most znači mnogo za stanovnike i Potkrajaca i Njegnjeva.

"Sa područja Potkrajaca 140 učenika pohađa školu u Njegnjevu. Mnogo nam je pomogla lokalna samouprava koja je organizovala prevoz za đake kada su počeli radovi na mostu. Danas je podižen luk koji povezuje dva velika naseljae. Zahvalni smo  premijeru Dušku Markoviću i lokalnoj samoupravu zbog izgradnje ovog mosta", kazao je Omerović, prenosi opštinski sajt.

Gabaritno novoprojektovani most je širok 3,95m, a širina njegove pješačke staze iznosiće 2,70m. Konstrukcija pješačke staze je armirano-betonska puna ploča debljine 12cm u montažnoj izradi oslonjena na podužne nosače.

Investitor ovog projekta je Direkcija javnih radova Crne Gore i Opština Bijelo Polje, izvođač radova "Tehnoput-MNE" doo Podgorica, a usluge nadzora vrši firma "Projectman" doo Podgorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.