Šehović u Danilovgradu: Uskoro potpisivanje Memoranduma sa lokalnom upravom
Šehović, foto:Screenshot

Ulagati u obrazovanje

Šehović u Danilovgradu: Uskoro potpisivanje Memoranduma sa lokalnom upravom

Ministar prosvjete Damir Šehović je rekao tokom zvanične posjete Opštini Danilovgrad da je ohrabren razgovorom sa direktorima, te da nakon obnove kroz projekat “Energetska efikasnost u javnim zgradama” vrtić i glavne grdaske škole funkcionišu u solidnim uslovima.

"Zajednički smo konstatovali da možemo biti zadovoljni uslovima u kojima naši namlađi borave i da je evidentan napredak posebno u poslednjih nekoliko mjeseci tokom kojih se intenzivno radilo, što je rezultiralo konkretnim projektima", kazao je Šehović.

Postoji niz stavri koje je potrebno dodatno unaprijediti, naveo je ministar, najavljujući potpisivanje Memoranduma Ministarstva i Opštine Danilovgrad sa ciljem prepoznavanja prioriteta i kako bi se na realizaciji istih radilo tokom naredne godine.

On je istakao da je za narednu godinu prioritet uređenje i ograđivanje dvorišta Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš”, kao i rješavanje pitanja gimnazijskog poligona. On je istakao da će se razmotriti mogućnost otvaranja jaslica i uređenje fiskulturne sale JU OŠ “Njegoš” u Spužu. Ministar je saopštio i da će uz podršku Ministarstva sporta JU OŠ “Vuko Jovović” dobiti novi sportski poligon.

Istakao da je u opštini poput Danilovgrada neophodno pružiti mogućnost djeci da pohađaju srednje stručno obrazovanje kao i mogućnost dualnog obrazovanja, te izrazio uvjerenje da će se u narednoj školskoj godini u okviru Gimnazije otvoriti odjeljenja sa programima stručnog obrazovanja.

Predsjednica Opštine Zorica Kovačević je kazala da će lokalna samouprava nastaviti da bude partner Ministarstvu, Vladi i donatorima u cilju stvaranja boljih uslova u vaspitnom-obrazovnim ustanovama i najavila je da će za narednu godinu Opština izdvojiti veća sredstva za obrazovanje. Kako je kazala, pored besplatnih udžbenike za prvake, tokom sledeće godine će pokušati da uključe još više đaka i drugih razreda.

Ona je rekla da Opština ima razumijevanje za potrebe obrazovnog sistema, te da će potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom zajedničke aktivnosti dodatno povećati. Kovačević je pohvalila rezultate koji su postignuti posljednjih mjeseci kada je u pitanju školska infrastruktura i izrazila uvjerenje da će rezultati biti još vidljiviji naredne godine

Šehović i Kovačević su se zahvalili Danilovgrađaninu Željku Savoviću koji je pomogao uređenje područne ustanove, osnovne škole u Novom selu. Projekta je koštoao 90 hiljada eura, a dvije trećine je upravo donirao Savović.

"Ovo treba da bude primjer i ostalim ljudima da zajedničkim snagama krenemo u nove investicije. Investicijom u obrazovanje investiramo u naše sugrađane a to je naša obaveza", kazala je Kovačević.

Ona je dodala da se u Spuž maltene svakodnevno doseljavaju iz raznih krajeva Crne Gore, te napomenula da je Opština dužna da im omogući da svoju djecu ostavljaju na pragu od kuće i na bezbjednom mjestu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.