Kupača još ima na hercegnovskim plažama
Foto: Radio Jadran

Kupača još ima na hercegnovskim plažama

Nije ništa neobično da je novembar topao, toliko da neki još uživaju u sunčanju i kupanju i na hercegnovskoj rivijeri.

– To je globalno otopljavanje, nije čudo što ima kupača – kaže za Radio Jadran  morski vuk, Rambo Amadeus.

Najupornija i najodvažnija Novljanka, Vera, kupa se na Bokinoj plaži, “Bijela vila”. Često joj se pridruži i Jasna, kao i još nekoliko vremešnijih, ali i mlađi Novljanin Čedo.

Vera ima 65 godina i s ponosom ih nosi. Ima preplanuo ten, osjeća se dobro, zdravo i kaže da dolazi svaki dan.

More je samo 18 stepeni, jer tu je u blizini i jedan izvor. Sunča se kratko, prošeta, pa uđe u vodu, i tako bar 5-6 puta dok ne ode s plaže.

Sve dok bura dobro ne rashladi more, eto, Vere na “Bijeloj vili”.  Lani je sezonu sa prijateljicom Jasnom završila u decembru. Ove godine, ko zna, jer, sinoptičari najavljuju popodne i večeras jak sjeveroistični vjetar, odnosno buru. Rashladiće more i kopno.

KupanjenaRafaelonovembar2018

Foto: Radio Jadran

Inače, kupača ima i na drugim plažama ovih dana, čak i dvoje mališana  sa nepunih 10 godina kupali su se na kupalištu Rafaelo. Uživali  su u moru, kao da je najtoplije:

– Nije hladna voda, mi smo sa sjevera – kroz smijeh su kazali za Radio Jadran dok su plivali i praćakali se.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.