Suzana je prva žena na čelu Premijer lige i najmoćnija u engleskom sportu
Suzana Dinidž

Suzana je prva žena na čelu Premijer lige i najmoćnija u engleskom sportu

Suzana Dinidž će od januara 2019. godine preuzeti "kormilo" Premijer lige kao izvršna direktorka, čime će era Ričarda Skadamora i zvanično biti okončana.

Skadamor će sa tog mjesta otići posle 20 godina, a zamijeniće ga žena koja je bila predsjednica televizije Animal planet, piše B92.

Nju je izabrao komitet koji vjeruje da je Dinidž bila idealna kandidatkinja za tu poziciju. Tako će, prema pisanju britanskih medija, ona postati najmoćnija žena u ostrvskom sportu.

"Istakla se u vođenju složenih kompanija kroz period digitalizacije. Ona je vodeća figura u televizijskoj industriji, dokazano uspješna u radu sa ljudima i razvijanju njihovih talenata. Ona ima idealne kvalitete potrebne za ovaj posao i uvjereni smo da će odvesti Premijer ligu do novih visina", rekao je Brus Bak u ime komiteta. 

Dinidž smatra da je privilegija voditi takvu organizaciju kakva je Premijer liga, te da je ona vrhunac profesionalnog sporta. Ova tvrdnja nije daleko od istine jer Premijer liga zahvaljujući Skadamoru zarađuje milijarde na ime tv prava. 

Samo pretprošle sezone je liga zaradila 4,5 milijardi funti, pa njen profit za sada nije problem i zadatak Suzane Dinidž će biti da tako i ostane u budućnosti. 

Što se tiče Skadamora, on će dobiti poklon od pet miliona funti, a svaki klub će za poklon dati po 250.000 funti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.