Ulcinj: Izgorjelo 1.350 maslina, šteta oko 900.000 eura
Agron Ibrahimi

Stanje nakon požara

Ulcinj: Izgorjelo 1.350 maslina, šteta oko 900.000 eura

Opštinska komisija za procjenu štete objaviće naredne sedmice izvještaj o gubicima koji su maslinari pretrpjeli od posljedica požara koji je početkom prošlog mjeseca zahvatio Maslinadu u Bašbuljuku.

Prema riječima predsjednika Komisije i sekretara Sekretarijata za ekonomiju i ekonomski razvoj dr Agrona Ibrahimija, vatra je zahvatila pet hektara zemljišta na kojem su bile stoljetne masline.

“U požaru je stradalo 1.350 stabala masline, a procjenjena šteta iznosi oko 900.000 eura”, rekao je on Portalu Ul-info.

Ibrahimi je dodao da će Vladi Crne Gore biti upućen zahtjev da se budžetom za narednu godinu opredjele sredstva za obeštećenje ulcinjskih maslinara koji su pretrpjeli štetu u tom velikom požaru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.