Podgorica: Pretukao sina jer nije htio da ode na spavanje?
Ilustracija

Podgorica: Pretukao sina jer nije htio da ode na spavanje?

U Osnovnom sudu u Podgorici u toku je postupak protiv Podgoričanina A.P. (39), koji se prema optužnici tereti za nasilje nad svojim maloljetnim sinom (10) kojeg je u avgustu ove godine više puta pretukao.

Dnevnim novinama se povodom ovog slučaja obratila majka dječaka M.P. (34) koja je tvrdi da je njenog sina u protekle četiri godine, od kad se razvela od A.P., otac maltretirao i priložila brojnu medicinsku dokumentaciju koja potkrepljuje navode da je dječak pretrpio fizičko nasilje.

Ona je ispričala da od bivšeg muža i svekra, i ona i djeca i dalje trpe maltretiranje, pa se zbog toga u maju ove godine obratila policiji traživši da je zaštiti od stalnog uznemiravanja od strane supruga.

Na osnovu dokumentacije u koju su Dnevne novine imale uvid maloljetni dječak je pred tužiteljkom za maloljetnike kazao da ne želi da ima nikakav kontakt sa ocem jer se ne osjeća sigurno pored njega. On je tada kazao kako se sa ocem najčešće prepirao oko odlaska naspavanje.

“Dok me nagovarao da idem da spavam, u jednom trenutku mi je, dok sam sjedio pored njega, stisnutom pesnicom zadao više udaraca po nogama, nekoliko puta, ne sjećam se tačno koliko, kao i po licu. Dok sam bježao pao sam i povrijedio ruku “, kazao je maloljetnik dodavši da ga je majka nakon toga odvela na ljekarski pregled.

Prema nalazu vještaka sudske medicine osim više krvnih podliva u predjelu nogu, konstaovani su podlivi u predjelu lijeve nadlaktice, ispod lijevog oka koji su nastali dejstvom sile odnosno više udaraca pesnicom.

Desetogodišnji dječak je i u februaru prošle godine pretrpio nasilje . Tada je povod za batine, kako je dječak ispričao u policiji, bio neurađen domaći zadatak.

“Kada je vidio zapis od učiteljice počeo je kaišem da me udara po rukama a nakon toga još 28 puta po ostalim djelovima tijela. Brojao sam udarce iako me je jako boljelo. Govorio je da će me, ako se ovo ponovi, odrati od batina. Kada sam dobio ove batine tata je bio pijan, govorio mi da ne govorim nikome ali da batine zapamtim”, izjavio je dječak.

U izvještaju ljekara specijaliste od tog datuma, u koji su DN imali uvid piše kako je dječak zadobio hematome u predjelu lijeve podlaktice, desne lopatice, lijeve natkoljenice i još dva u predjelu grudnog koša.

Podgoričanka M.P. je u razgovoru sa novinarima DN rekla kako se njeno maloljetno dijete, usljed mnogobrojnih tortura od strane oca, osjeća ugroženo, pa ga je zbog toga nekoliko puta prijavljivala policiji.

“Već duže vrijeme imam problema sa bivšim suprugom zbog čega sam više puta podnosila prijave policiji. On je posebno agresivan prema našem sinu, zbog čega je dječak preživljavao traume i strahovala sam od pogubnih posledica koje mogu ostaviti na dijete. Zbog svega toga sa njim moram kod psihijatra i psihologa”, stoji u prijavi od oktobra prošle godine. Podgoričanka priča i kako je u maju ove godine otac dječaka fizički zlostavljao i prijetio mu smrću.

Prilikom saslušanja Podgoričanin A.P. negirao je da je fizički zlostavljao svog sina, navodeći kako smatra da njegova bivša supruga namjerno podosi lažne prijave protiv njega.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.