Počelo suđenje Budvanki: Žalim zbog udesa ali ne osjećam krivicu
Adrović, Miloš i Snežana, foto: Informer

"Oni su trčali unazad, leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza"

Počelo suđenje Budvanki: Žalim zbog udesa ali ne osjećam krivicu

Jako mi je teško, ovo mi je totalno promijenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osjećam krivicu, jer nijesam nikako mogla da izbjegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad.

To je juče, kako prenosi Dan, pred sudijom kotorskog suda Danijelom Samardžić izjavila Budvanka Emina Adrović, koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće 18. jula u Bečićima u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, iz Žitkovca kod Zvečana, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva teško povrijeđena.

Adrovićeva, kojoj se na teret stavlja krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, na jučerašnjem glavnom pretresu kazala je da ne priznaje izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, niti krivicu za isto.

Ističući da je na zapisniku pred ODT Kotor iskoristila svoje pravo i branila se ćutanjem, kazala je da želi da pruži odbranu, ali ne i da odgovara na pitanja prisutnih - zastupnika optužbe, državnog tužioca ODT Kotor Ljiljane Milić, svog branioca advokata Vladimira Vulekovića, kao ni suda, jer ne može da se koncentriše.

"Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem", rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane date pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 31.7.2018. godine, s tim što je dodala da je tada pogrešno rekla ime oštećenog da je Marko, iako je znala da je Miloš.

Pojasnila je dio svoje izjave, gdje je navela da su oštećeni trčali unazad, jer je zapravo mislila da su trčali unazad, ali se nisu okretali.

"Oni su trčali unazad, leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza", rekla je ona vidno potresena i na ivici plača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.