Demokrate DPS-u: Ne služite se riječima čije značenje ne razumijete

Demokrate DPS-u: Ne služite se riječima čije značenje ne razumijete

Gospodo iz DPS-a, pećinski nacionalizam je bolest sa kojom živite već trideset godina. Pećinski nacionalizam je vaš jedini imidž izvan kojeg ne postojite, izvan kojeg vas nema. Samo u pećinskom nacionalizmu vi se dobro vidite, ma s kojim nacionalnim predznakom pećinski nacionalizam bio, navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Njihovo reagovanje prenosimo integralno:

Vidjeli ste se i u Budvi na istom skupu čije poruke osudiše svi, i to u aplauzima brata Rajka Kuljače, aktiviste i lokalnog funkcionera DPS-a, kao i u aplauzima Voja Kuljače, dugogodišnjeg odbornika DPS-a i lica koje je na dan izbora krilo Rajka Kuljaču, vašeg predsjednika Opštine u poznatom budvanskom hotelu gdje su kupovali lične karte u mračnim hotelskim sobama. Vidjeli ste se i u Rakovićevom govoru koji mu je Svetozar Marović napisao u Beogradu, jer zašto bi, inače, Kuljače aplaudirale, ako ne zato što su prepoznale Marovićev rukopis? Takvo bestiđe koje je izgovorio Raković moglo je doći samo iz vaših glava i iz vaših usta.

Raković je čovjek sa vašeg platnog spiska. I kad smo već kod promocija, Raković je čovjek kojem ste vi napravili najbolji promo tobožnjim zabranjivanjem ulaska u Crnu Goru. Ono što se čulo od Rakovića u Budvi i ono što vi pričate i činite unazad 30 godina u svojoj nacional-šovinističkoj pomami ni u čemu se ne razlikuje. To je karcinom bez izgleda da preživi u 21. vijeku, igdje, osim po pećinama iz kojih ste izašli prije 30 godina.  Jer vi pećinski nacionalisti ne možete da shvatite da jedna partija može okupiti i Danila Mrvaljevića, Crnogorca, koji govori crnogorskim jezikom, Zdenku Popović, Crnogorku koja govori sprkim jezikom, Štjefana Camaja, Albanca, Albina Ćemana, Bošnjaka, Dženana Kolića, Muslimana i tako redom gospodo iz nacional-šovinističkog bloka mrzitelja i kriminalaca po sopstvenom priznanju.

I samo nam vi nemojte govoriti o konvertitstvu. Za vaše dobro vam savjetujemo: ne služite se riječima čije značenje ne razumijete. Ali pošto ste se već poslužili tom riječju, red je da vam se približi njeno značenje: to je kad vam je, dok kradete i obalu rasprodajete, Crna Gora u srcu, a more crnogorsko, a kad treba da odgovarate za krađu, bježite kao posljednje kukavice po Požarevcu, Novom Sadu i Beogradu i onda tamo sa plaćenim nacionalšovinistima organizujete skupove na koje dovodite i vaše ljude i smišljate onakve sramne poruke. E takvi ste vi, takva je sva vaša politika, sva vaša ideologija, sav vaš program, čiji je tvorac vašeg imena – Svetozar Marović.

Koliko se gnušate poruka sa skupa u Budvi, vidjeli smo i kada ste Andriju Mandića izabrali za člana Odbora za odbranu i bezbjednost, a prethodno ga optužili za terorizam i napad na ustavno uređenje. Ovu priliku koristimo da vam čestitamo formiranje koalicije sa DF-om, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, u Budvi. Ako nije tako, recite nam: zašto su ovih dana zajedno na Svetoj gori predsjednik SO Budva iz redova DF i predsjednik Odborničkog kluba DPS-a? Dakle, ili dogovarate detalje koalicionog sporazuma, ili planirate neki novi nacional-šovinistički skup. Treća mogućnost ne postoji.

Na kraju, računamo da smo odgovarajući vama, odgovorili i svim vašim mikrofonima, slugama i saradnicima, posebno vašim decenijskim starim-novim koalicionim partnerima, onima koji nakon što im je cenzus postao nepremostiva prepreka na svim prethodnim izborima, ponovo vam se nude za brak. Svi su ih otkačili kojima su se nudili, pa sad pljuju po nama, da bi ih vi primili nazad. Istrošena roba je najeftinija roba. Roba koja se nudi svuda, obično boba ne vrijedi. Spremna je sve uraditi samo da se još jednom proda. Međutim, ako ne znate o kom govorimo upućujemo vas na Slavka Perovića, čiju ste ideju ukrali i satrli.

Još jednom, srećna vam nova koalicija S(veto) R(anko) A(ndrija) M(ilo)!", zaključile su Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.