Tramp opet kritikovao: Markon je nefer zbog trgovinskih poteza

Tramp opet kritikovao: Markon je nefer zbog trgovinskih poteza

Američki predsjednik Donald Tramp u nekoliko svojih tvitova kritikovao je francuskog predsjednika Emanuela Makrona, zbog, kako je naveo, "nefer" trgovinskih poteza.

"To se mora promijeniti", napisao je Tramp i konstatovao da Makron ima "nizak rejting" javnog mnjenja i da zbog toga "skreće na druge teme".

Ali, kako je istakao, "nema zemlje sa više nacionalista" nego što ih je u Francuskoj i konstatovao da su Francuzi s pravom veoma ponosni ljudi.

"Učinite Francusku ponovo velikom!", poručio je američki predsjednik.

Tramp se osvrnuo na Makronov prijedlog da se izgradi evropska vojska u zaštiti Evrope od Rusije, Kine i SAD.

"Ali, Njemačka je učestvovala u Prvom i Drugom svjetskom ratu i - kako je prošla Francuska?", upitao je Tramp i dodao da su "u Parizu počeli da uče njemački jezik" prije nego što su stigli Amerikanci.

"Platite za NATO ili ne", upozorio je Tramp. On je više puta ponovio da zemlje članice NATO ne uplaćaju u budžet tog saveza dovoljno novca i da nije fer da najviše izdvajaju SAD.

Emanuel Makron nije želio da komantariše Trampove "napade", saopštila je kancelarija francuskog predsjednika.ž

Upitana za komentar na tvitove, kancelarija francuskog predsjednika je saopštila da nema šta da kaže na tu temu i dodala da je Makron veoma jasno stavio do znanja Trampu tokom razgovora u subotu u Parizu sve u vezi sa evropskom vojskom i evropskom odbranom. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.