Adaptirali dom samohrane majke i njeno dvoje djece (VIDEO)
Ema Pajević

Uređen i osmi dom u sklopu akcije "Osmijehom oboji dom 2018." (VIDEO)

Adaptirali dom samohrane majke i njeno dvoje djece (VIDEO)

U sklopu društveno odgovorne kampanje "Osmijehom oboji dom 2018." koju realizuju Boje i lakovi Kameleon uz podršku kompanije Maxima iz Lučana i uz pomoć ostalih partnera , uspješno je adaptiran još jedan dom porodice koja je u lošoj materijalnoj situaciji, saopšteno je iz te kompanije.

Iz kompanije su naveli da je život samohranih majki , kao izuzetno ranjive kategorije društva jako težak, jedan od primjera koji svjedoči tome je i Ema Pajević, majka dvoje djece od dvije i tri godine. Objašnjavaju da njih troje žive u iznajmljenih 12 kvadrata, od čega je 10 jedna soba u kojoj borave, spavaju, igraju se, objeduju ...  Međutim, kako ističu nedostatak prostora nije najveći problem sa kojim se suočavaju majka i njena djeca.

Ema nije zaposlena, nema nikakvu socijalnu i materijalnu pomoć jer još nije zvanično razvedena. Kroz suze priča da je jedan euro za nju veliki i da se često desi da ni taj jedan dnevno nema", naveli su iz kompanije.

„Preteško mi je. Ali borim se. Djeca su mi hvala Bogu zdravo, pa sa te strane nemam brigu, a sa druge strane ...preteško. Ali majka sam , moram da se borim“ , kaže Pajević.  

Garsonjera koju iznajmljuje je dom koji nije birala. Srećna je što i to imaju, jer ne zna kako bi drugačije. Kupatilo je u zapuštenom stanju, bez mašine za veš, kade, ispravnih vodovodnih instalacija... Djecu kupa na pločicama.

Upravo zbog ovakvih uslova boravka u stanu, ekipa akcije „Osmijehom oboji dom“ došla je kod Eme kako bi sanirali oštećenja, uklonili posledice vlage i buđi, ogletovali i okrečili stan, ofarbali stolariju i popravili što je neophodno.

Dom Eme i djece nakon nekoliko dana dobio je drugačiji izgled, istakli su iz kompanije.

Kako je sve izgledalo možete vidjeti u videu..

„Nemam riječi da opišem koliko sam oduševljena kako sve izgleda lijepo. Ovo je možda malo za nekoga ko je u mogućnosti da uradi adaptaciju, ali za mene i djecu ovo je ogromno, jer ko zna da li bi ikada mogli da priuštimo ovako nešto. Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali“, kazala je Ema nakon završenog posla.

Iz Kameleona kažu da je ovo osmi dom od ukupno deset koliko je planirano da se uredi ove godine i dodaju da se akcija sprovodi već četvrtu godinu, a i ovoga puta je pomoć stigla i od komapnija Beorol i Multicom, kao i od Avona i butika Bisa.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.