Vuković: Kreiraćemo stimulativniji biznis ambijent i povećati zaposlenost u Podgorici
Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima Montenegro biznis alijanse

Glavni grad već preduzima niz konkretnih koraka

Vuković: Kreiraćemo stimulativniji biznis ambijent i povećati zaposlenost u Podgorici

„Podgorica se kao i svi drugi gradovi suočava sa problemom nedovoljne zapošlenosti, pogotovo mlađih generacija i to za nas predstavlja veoma ozbiljan izazov da u saradnji resornim institucijam i državnim organima kreiramo stimulativniji biznis ambijent, kako bi motivisali mlade ljude da svoju šansu za rješavanjem egstincijalnih pitanja traže, prije svega u privatnom sektoru“, saopštio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima Montenegro biznis alijanse.

Vuković je ocijenio da gradska uprava ima velike planove i ambicije kada je u pitanju intenziviranje privrednih aktivnosti na teritoriji Glavnog grada i podsjetio da su na slične teme organizovani i sastanci rukovodstva Glavnog grada sa predstavnicima Privredne komore i Investiciono-razvojnog fonda.

„Glavni grad već preduzima niz konkretnih koraka na ovom planu kroz pokušaj oživljavanja biznis zone za koju već postoji interesovanje jednog broja ozbiljnih kompanija, zatim kroz razmatranje mogućnosti stavljavnja prostora u vlasništvu Glavnog grada u funkciju razvoja novih biznis ideja, startup-ova i biznis inkubatora“, istakao je Vuković.

Izvršni direktor Montenegro biznis alijanse, Zoran Vulević je saopštio da je dosadašnje iskustvo ove organizacije kada je u pitanju saradnja sa Glavnim gradom  veoma pozitivno i podsjetio na niz zajedničkih projekata i inicijativa koji su proizašli iz ove saradnje.

Vulević je iznio konkretne ideje za nastavak zajedničke saradnje, a sve u cilju stvaranja što boljeg i kvalitetnijeg biznis ambijenta u Glavnom gradu, budući da je veliki broj crnogorskih privrednika i članova Alijanse, upravo sa teritorije Podgorice.

„To se u prvom redu odnosi na razmatranje mogućnosti ponovnog organizovanja Sajma poljoprivrede, zatim organizovanje zajedničkih sastanaka, okruglih stolova, susreta sa firmama iz regiona i sl.“, zaključio je Vulević.

Vulević je takođe iznio mogućnost saradnje na projektu  „Rastimo uz ideje“, časopis koji priprema i izdaje Montenegro biznis alijansa namijenjen učenicima osnovnih škola, koji je upravo ima ideju da se djeca tog uzrasta djeca od malena budu naviknuta na biznis.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.