Pušten u rad vodovod u Sipanju vrijedan 55.000 eura, Simović: Važno nam je svako naselje Bijelog Polja i čitave CG
Simović: Realizujemo ono što smo i najavili

Novi kvalitet života za preko 45 domaćinstava

Pušten u rad vodovod u Sipanju vrijedan 55.000 eura, Simović: Važno nam je svako naselje Bijelog Polja i čitave CG

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, svečano su danas pustili u rad vodovod u Sipanju vrijedan 55.000 eura.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje je kazao da je ovo veliki dan za ovo selo.

"Ovo je zahtjevan projekat koji se sastojao od izgradnje kaptaže, 1.400 metara voda do glavne potisne stanice i glavnog sabirnog bazena. Vodovod će koristiti 45 domaćinstava,  od čega 10 farmi i to su velike farme koje su do sada imale problema sa vodom. Od danas, mještani ne samo da su riješili problem sa vodom, nego su stvorili preduslove da nastave da uvećavaju broj grla i da se kvalitetno bave poljoprivrednom proizvodnjom i stočarstvom. Veliku zahvalnost dugujemo CEDIS-u koji je obezbijedio električnu energiju, a prije svega resornom Ministrastvu i ministru Simoviću, kao i čitavoj Vladi Crne Gore, koja je obezbijedila većinu sredstava za ovaj projekat koji je ukupno koštao 55.000 eura. Mislim da ćemo od danas imati kvalitetno vodosnbdijevanje, što je glavni preduslov da se nastavi život u ovom kraju i ne samo da nastavi, već da se kvalitetno razvija",istakao je Smolović, prenosi opštinski sajt.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović rekao je da je ovaj projekat realizovan po najboljoj mogućoj formuli saradnje građana, odgovorne lokalne smouprave i Vlade Crne Gore.

460182643125721393434392853324019443171328n

Foto:gov.me

"Ovo je projekat koji znači jedan novi kvalitet života za preko 45 domaćinstava koja žive na  ovom prostoru, za preko 100 stanovnika vrijednih domaćina, koji su upravo na ovom području prepoznati po brojnim farmama čija  djelatnost uveliko poprima karakter robne proizvodnje. Siguran sam da će sa ovim riješenim vodosnabdijevanjem dobiti novi podstrek za dalji razvoj poljoprivrede, a da će to cijeniti kao adekvatan odgovor i odnos prema onome  što su problemi stanovnika koji žive na ovim prostorima. Nalazimo se na skoro 40 kilometara udaljenosti od Bijelog Polja i realizujemo ono što smo i najavaili, jer nam je važna svako naselje Bijelog Polja i čitave Crne Gore i na svakom području želimo da realizujemo nešto novo i dobro"poručio je Simović.

 Smolović i ministar Simović su danas učestvovali u akciji „Za svakog stanovnika Crne Gore po sadnica“ u selu Lozna. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.