Postavljeni moderni
Foto: Opština Bijelo Polje

Bijelo Polje

Postavljeni moderni "ležeći policajci" radi povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju

Opština Bijelo Polje preko resornog Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj u sklopu redovnih aktivnosti opremanja saobraćajne infrastrukture, sprovela je akciju postavljanja modernih ležećih policajaca.

Kako se navodi na sajtu Opštine Bijelo Polje, osnovna svrha postavljanja ove vrste vodoravne saobraćajne signalizacije je povećanje bezbjednosti učesnika u saobraćaju, posebno na mjestima gdje se kreće veliki broj djece pored škola i kroz gusto naseljena mjesta.

"Ugradnjom ove vrste usporivača saobraćaja povećava se bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i smanjuje broj eventualnih ekcesnih situacija na bjelopoljskim ulicama zbog neprilagođene brzine", saopšteno je.

Ležeći policajci su postavljeni kod osnovne škole ''Risto Ratković'' u Nikoljcu, u naselju Loznice, kod osnovne škole ''9 maj'' u Sutivanu, u selu Crhalj, a ove aktivnosti se nastavljaju.

"Usporivači saobraćaja su postavljeni nakon procjene bezbjednosti saobraćaja i zahtjeva direktora škola. Stručna lica u Sekretarijatu za saobraćaj zajedno sa projektantima izlaze na teren i kontinuirano rade na sagledavanju najugroženijih tačaka, i na kraju odlučuju da li je potrebno postaviti takvu vrstu usporivača" - rekao je Dejan Luković sekretar Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne poslove

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.