Australija: Uhapšena žena za koju se sumnja da je stavljala igle u jagode
Ilustracija

Australija: Uhapšena žena za koju se sumnja da je stavljala igle u jagode

U Australiji je uhapšena 50-godišnja žena koja se sumnjiči da je stavljala šiveće igle u jagode proizvedene u Kvinslendu što je dovelo do ekonomske i bezbjednosne krize u zemlji.

Žena (50) sjutra će biti izvedena pred sud, a zatvorska kazna za svjesnu kontaminaciju hrane u Kvinnslendu iznosi i do deset godina, javlja Anadolija.

Policija Kvinslenda saopštila je kako je nakon opsežne istrage uhapšena žena za koju se sumnja da je u septembru stavljala igle u jagode proizvedene na farmi u toj saveznoj državi.

Njen identitet nije podijeljen s javnošću kao ni razlog zbog kojeg je to učinila. Žena će sjutra biti izvedena pred sud u Brisbejnu.

Kriza s iglama u jagodama pojavila se nakon što je 12. septembra jedna osoba hospitalizovana zbog bolova u stomaku koji su se pojavili nakon što je jela jagode kupljene u supermarketu. Istragom je utvrđeno da su šiveće igle stavljene u korpice s jagodama proizvedenim na farmi u Kvinslendu, a zatim su došle na tržišta nekoliko saveznih zemalja.

U zemlji i Novom Zelandu jagode su povučene iz prodaje, a uništeno je nekoliko tona ovog voća što je izazvalo ekonomsku krizu u zemlji.

Prodaja je obustavljena, a federalne i savezne vlasti su izdvojile nekoliko miliona dolara pomoći u vidu podrške poljoprivrednom sektoru.

S druge strane, igle su se pojavile i u Sidneju, ali u bananama i jabukama. Maloljetnik iz Sidneja je takođe priveden jer je igle stavljao u jagode, ali je kazao kako je to učinio kako bi se našalio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.