Od ponedeljka do petka
Foto: Turistička organizacija Tivat

Od ponedeljka do petka "Novembarski dani" u Tivtu

U okviru „Novembarskih dana“, od ponedjeljka, 12. novembra do petka, 16. novembra, u organizaciji sekretarijata za preduzetništvo, kulturu i mlade i sport Opštine Tivat biće organizovano pet manifestacija koje podrazumijevaju učešće velikog broja posjetilaca i više od hiljadu učenika tivatskih škola.

 U utorak, 13. novembra, u organizaciji Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo biće otvorena preduzetnička kancelarija u Osnovnoj školi “Drago Milović”.

Pored Sekretarijata, ovaj projekat čiji je cilj podsticanje preduzetničkog duha od najmlađih dana, donatorski je podržala i kompanija Fidelity Consulting iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz tivatske opštine, učenici ove škole u srijedu, 14. novembra, posjetiće Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis u Nikšiću i na Grahovu poljoprivredno gazdinstvu za organsku proivodnju povrća sa etno domaćinstvom Đedovina, u vlasništvu porodice Bulajić, osnivača agroklastera Nikšić. Profesori, predstavnici Sekretarijata za preduzetništvo I 25 osnovaca imaće priliku da se upoznaju sa konceptom organske proizvodnje i preduzetništvom u poljoprivredi.

,,Četvrte Omladinske igre bez granica na rivi Pine, u kojima će ove godine prvi put učestvovati posada školskog broad (ŠB) “Jadran” biće priređene u četvrtak, 15. Novembra u 11 časova, u organizaciji Sekretarijata za mlade i sport" , kažu iz Sekretarijata za preduzetništvo, kulturu, mlade i sport.

Takođe, posjetom oko hiljadu učenika osnovnih škola iz tivatske opštine, školskom brodu „Jadran“,u petak, 16.novembra, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, biće realizovan prvi Otvoreni dan na ovom atraktivnom jedrenjaku za učenike iz Tivta. Istog dana, u 20 časova biće priređen svečani koncert “Kad prošetam Crnom Gorom” folklornog ansambla KUD “Boka” Tivat u velikoj sali Centra za kulturu u Tivtu. Više od 50 umjetnika, prikazaće raznovrsnost naše tradicionalne umjetnosti, kao i raskoš i ljepotu narodnih nošnji.

Koncert će biti humanitarnog karaktera a prateći dio koncerta biće izložba fotografija sa turneje iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je KUD “Boka” predstavljalo Crnu Goru na proslavi 46. Dana državnosti UAE, dok će posjetioci imati priliku da na poklon dobiju i prvo izdanje Godišnjih novina koje su uredili članovi KUD-a “Boka” - navodi se u najavi.

Scenografiju za ovaj dogadjaj napravio je tivatski umjetnik Zoran Kruta. “Novembarski dani” kao manifestacija koja se tradicionalno u Tivtu organizuje povodom Dana oslobođenja Tivta, 21. novembra počela je u utorak, 6. novembra I trajaće do 30. novembra a pripremljeno je oko 50 programa.

 



 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.