Završena vojna vježba, Vućić: Niko u regionu po snazi ne može da se poredi s Vojskom Srbije
Aleksandar Vučić/Foto: Twiter

Završena vojna vježba, Vućić: Niko u regionu po snazi ne može da se poredi s Vojskom Srbije

Združena taktička vježba Vojske Srbije "Vijek pobjednika 1918-2018" u čast stote godišnjice pobjede u Prvom svjetskom ratu, završena je danas oko 16 časova vježbom na vojnom kompleksu "Titel".

Atraktivna vježba organizovana je na rijeci Tisi i to tako što je obala rijeke zamišljenja kao neprijateljska teritorija.

Teritorija je osvojena desantom sa rijeke i pješadijom, a potom i uz podršku iz vazduha.

Uspostаvljen je pontonski most nа Tisi dugаčаk 200 metаrа, koji ima 32 člаnkа, a kojim su prešle borbene snage.

Vježba "Vijek pobjednika 1918-2018" organizovana je na 10 lokacija, učestvovalo je oko 8.000 pripadnika VS, uz utrošak 125 tona ubojnih sredstava.

Počela je u devet časova na poligonu "Pasuljanske livade" u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, članova Vlade i predstavnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić ocijenio je da niko u regionu po snazi ne može da se poredi s Vojskom Srbije i najavio nova ulaganja u VS kroz nabavku oružja i oružanja, iz preventivnih razloga, kako bi se sačuvao mir i stabilnost.

VOJNAVJEBA

Vojska Srbije

Vojska je u izvođenju aktivnosti koristila više od 600 borbenih sistema i 24 aviona i helikoptera, uz utrošak oko 125 tona ubojnih sredstava.

Tema vježbe je "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije".

GuSk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWkdJN01EQV8vZTQ0OTY2MDBiZmI5ZDMzODkwZmNmZmY4NTMxZWM0OTcuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB1
Foto: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.