Marija Mičković prva oficirka VCG koja je završila vojni kurs inženjerstva u SAD
Marija Mićković

Jedan od najtežih programa koje pružaju Oružane snage SAD-a

Marija Mičković prva oficirka VCG koja je završila vojni kurs inženjerstva u SAD

Poručnica Marija Mićković, pripadnica Vojske Crne Gore završila je Osnovni vojni liderski kurs inženjerstva u Fort Leonard Vudu, u američkoj državi Misuri, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Riječ je o jednom od najtežih programa koje pružaju Oružane snage SAD-a.

"Ispunjavajući sve zahtjeve, poručnica Mićković je završila program kao Počasni diplomac „Honor Graduate“.

459734342300413490192773243463236240801792n

Ona je i prva oficirka Vojske Crne Gore koja je završila ovaj kurs. Pohađala ga je zajedno sa poručnikom Vilijamom Mek Donaldom iz Nacionalne garde Kopnenih snaga države Mejn", navode iz Ministarstva.

Kurs (EBOLC) pruža intenzivan petomjesečni program. 

"Poručnica Mićković je obavila sve zahtijevane zadatke, uslove i standarde obuke u skladu sa Planom pojedinačne procjene studenta. Ona je prevazišla osnovne standarde postavljene od strane instruktora kursa i dostigla željeni naziv Počasni diplomac „Honor Graduate“", saopšteno je.

4588667923004134868594405269389165216137216n

Inače, Crna Gora i država Mejn su partneri u Programu državnog partnerstva.

"Ovo je prvi put da oficir Mejna i crnogorski oficir pohađaju EBOLC u istoj učionici", dodaju iz Ministarstva.

Mićković je rođena u Podgorici, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Na vojnoj akademiji u Atini diplomirala je 2014. godine, zatim je završila specijalizaciju u Inžinjerskoj školi u Lutrakiju, Grčka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.