Gori Kalifornija: Umirali u autima dok su bježali, evakuisano 157.000 ljudi(VIDEO)
Foto: Twitter

Zahvatio površinu od oko 280 kilometara kvadratnih, van kontrole

Gori Kalifornija: Umirali u autima dok su bježali, evakuisano 157.000 ljudi(VIDEO)

Tijela devet osoba pronađena su u njihovim izgorjelim automobilima, nakon što je požar uništio gotovo cio kalifornijski grad Paradajs.

Požar se toliko brzo širio da vatrogasci nisu mogli ništa da učine, rekli su američki zvaničnici, prenijela je agencija AP.

Požar je zahvatio površinu od oko 280 kilometara kvadratnih i potpuno je van kontrole.

Drmd5pcUUAAkuYm

Foto: Twitter

Zbog požara koji bjesne širom Kalifornije evakuisano je 157.000 ljudi.

Požar koji je izbio u četvrtak uveče i nastavio da se širi u petak primorao je stanovništvo mondenskog Malibua da se evakuiše kao i okolnih područja.

Među hiljadama evakuisanih su i slavne ličnosti poput reditelja i glumaca Giljerma del Tora, Raina Vilsona, starlete Kim Kardašijan.

Zbog šumskog požara u sjevernoj Kaliforniji prijeti "neposredna opasnost da izgori" 15.000 kuća i 2.000 komercijalnih objekata, upozoravaju zvaničnici.

Vatrogasna služba saopštila je da je u požaru već uništeno 2.000 zgrada, kao i da jak vjetar nastavlja da raspiruje vatru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.