Dvostruko ubistvo u centru PG: Vukadinoviću osam mjeseci zatvora
Foto: Kodex

Nagodio se sa Specijalnim tužilaštvom

Dvostruko ubistvo u centru PG: Vukadinoviću osam mjeseci zatvora

Predrag Vukadinović sklopio je sa Specijalnim tužilaštvom sporazum kojim je priznao članstvo u kriminalnoj organizaciji koja je prema stavu tužioca Saše Čađenovića odgovorna i za ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića 31. marta u podgoričkom lokalu Forum u centru Podgorice, potvrdio je za Pobjedu njegov advokat Velibor Marković.

Vukadinović se nagodio sa Tužilaštvom na osmomjesečnu kaznu zatvora. Kako je Vukadinović do sada u Spuškom Istražnom zatvoru proveo sedam mjeseci i osam dana, njegov advokat Velibor Marković najavio je da će u ponedjeljak tražiti od Tužilaštva ukidanje pritvora.

“Očekujem saglasnost Tužilaštva za ukidanje pritvora Predragu Vukadinoviću, jer više ne postoje razlozi za njegovo dalje trajanje”, kazao je advokat Marković.

Prema navodima optužnice, Predrag Vukadinović imao je zadatak da izvršava uputstva i naredbe članova kriminalne organizacije, da obezbjeđuje iznajmljuje sredstva za izvršenje krivičnih djela vozila, pruža logističku podršku drugim članovima kriminalne organizacije i da pomaže u skrivanju osoba koje traži policija.

Predrag Vukadinović je, kako tvrdi Tužilaštvo, a kako je Pobjeda pisala, po nalogu starijeg brata Janka Vukadinovića koji sa NN osobom slovi za organizatora kriminalne grupe 23. marta iznajmio rentakar automobil “Citroen C3” koji je korišćen u ubistvu. Predragu nije saopšteno zašto se automobil iznajmljuje. Janko je brata angažovao jer nije imao vozačku dozvolu. Kada je Predrag iznajmio vozilo, predao ga je bratu, a ovaj, kako se osnovano sumnja, osumnjičenom Marku Jovanoviću sa kojim je zajedno pratio kretanje Miloša Šakovića.

Prema stavu Tužilaštva, Marko Jovanović je 31. marta utvrdio da Šaković boravi u lokalu Forum nakon čega je automobil parkirao na obližnji parking. Potom je pješke otišao do lokala Forum i iz pištolja “glok” pucao na Šakovića koji je u prvom trenutku uspio da se zaštiti od metaka.

Međutim, jedan od hitaca pogodio je Radivoja Jovanovića, gosta lokala koji je sjedio za susjednim stolom. Šaković se dao u bijeg ali nakon kraće potjere, Jovanović ga je sustigao i u njega ispalio tri smrtonosna hica. Ubica je zatim Balšićevom ulicom pobjegao do zemljanog parkinga gdje je od sebe odbacio kapu, oružje iz kojeg je pucao i torbicu nakon čega se automobilom “citroen odvezao i predao ga Janku Vukadinoviću. Stariji Vukadinović je iz vozila uklonio silikonsku masku i municiju, a potom sa mlađim bratom Predragom istog dana vratio automobil rentakar agenciji.

Janku Vukadinoviću se na teret stavljaju četiri krivična djela, dok je njegov sugrađanin Marko Jovanović označen kao direktni počinilac dvostrukog ubistva krajem marta ove godine.

Ostalih 17 osumnjičenih se terete između ostalog za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo ali ne i za učešće u ubistvu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.