Đoković dobio ATP nagradu
Novak Đoković

Đoković dobio ATP nagradu "Povratak godine", Vajda najbolji trener

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je ATP nagradu "Povratak godine", dok je njegov trener Marijan Vajda najbolji ove sezone.

Srpski as dobio je priznanje glasovima kolega nakon što je za samo četiri i po mjeseca od 22. mesta završio godinu na prvom posle osvajanja dva gren slema - Vimbldona i US Opena i dva Mastersa u Sinsinatiju i Šangaju.

- Đoković je obezbijedio istorijski povratak na mjesto broj 1 na kraju sezone i postao je prvi teniser izvan Top 20 koji se popeo na čelo liste u toku iste sezone. Peti put je godinu završio kao prvi, što je uspjelo još Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru, a ispred je samo Pit Sampras - navodi se na sajtu ATP-a, javlja Tanjug.

Slovački stručnjak Vajda, koji se vratio u Đokovićev tim u aprilu, proglašen je za najboljeg u izboru trenera, a u obrazloženju se ističe da je Novaka odveo ponovo do vrha.

Nagrade su dobili Stefanos Cicipas (najviše napredovao), Rodžer Federer (omiljeni igrač navijača), Oliver Marah i Mate Pavić (najbolji dupl), Aleks de Minor (najbolji novajlija), Rafael Nadal (fer-plej), Tomi Robredo (za humanost) i Majk Brajan i Džek Sok (omiljeni dubl navijača).

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.