Đukanović na Ceremoniji obilježavanja vijeka od kraja Prvog svjetskog rata i inauguraciji Pariskog mirovnog foruma
Milo Đukanović

Đukanović na Ceremoniji obilježavanja vijeka od kraja Prvog svjetskog rata i inauguraciji Pariskog mirovnog foruma

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otputovaće sjutra u Pariz na poziv predsjednika Francuske Republike Emanuela Makrona, gdje će prisustvovati Ceremoniji obilježavanja stogodišnjice kraja Prvog svjetskog rata i inauguraciji Pariskog mirovnog foruma 10. i 11. novembra, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kako se dodaje, na Ceremoniji ispred Trijumfalne kapije, uz najviše vojne počasti, predsjednicima država, vlada i članovima delegacija će se obratiti predsjednik Francuske Emanuel Makron.

"On će nakon toga, simbolično zapaliti plamen na Grobu neznanog vojnika. Ceremoniji će prisustvovati više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica Prvog svjetskog rata, kao i visoki predstavnici Ujedinjenih nacija, evropskih institucija i drugih međunarodnih organizacija, sa supružnicima", saopšteno je.

U okviru obilježavanja će se održati prvo zasjedanje Pariskog mirovnog foruma, koji se uspostavlja na inicijativu francuskog Predsjednika kao odgovor na rastuće tenzije u svijetu i opasnosti po međunarodnu saradnju.

"Na otvaranju Foruma, će govoriti potpredsjednica savjeta Pariskog foruma za mir Triša Šeti, predsjednik Francuske Emanuel Makron, njemačka kancelarka Angela Merkel, kao i Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš", navodi se u saopštenju kabineta Đukanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.