PKK kontroliše 80%  trgovine drogom u Evropi, godišnje zarađuje 1,5 milijardi dolara
Šojlu:Teroristi trguju drogom i kupuju oružje, foto:AA

Turski ministar policije saopštio

PKK kontroliše 80% trgovine drogom u Evropi, godišnje zarađuje 1,5 milijardi dolara

Ministar unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejman Šojlu izjavio je danas da teroristička organizacija PKK kontroliše 80 posto trgovine drogom u Evropi i da godišnje zarađuje 1,5 milijardi dolara, javlja turska agencija Anadolija.

Šojlu se obratio učesnicima Konferencije o borbi protiv krijumčarenja i zavisnosti koja je održana u južnoj turskoj provinciji Adani.

On je istakao da teroristi trguju drogom i zarađenim novcem kupuju oružje.

"Posebno u Evropi u kojoj PKK kontroliše 80 posto trgovine drogom. Pretpostavlja se da teroristička organizacija godišnje zaradi 1,5 milijardi dolara", kazao je Šojlu.

Šojlu je kazao da je Turska intenzivirala borbu protiv krijumčarenja droge i da je u prvih deset mjeseci ove godine izvedeno 29 posto više takvih policijskih operacija u odnosu na isti period prošle godine.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.