Stanišič najozbiljniji kandidat za ambasadora Crne Gore u Sarajevu
Mišo Stanišić

Stanišič najozbiljniji kandidat za ambasadora Crne Gore u Sarajevu

Mišo Stanišić bi trebalo da naslijedi Milana Lakića koji je na funkciju ambasadora u Bosni i Hercegovini stupio polovinom 2015.

Predsjednik skupštinskog odbora za bezbjednost i dugogodišnji poslanik i funkcioner DPS-a Obrad Mišo Stanišič najozbiljniji je kandidat za ambasadora Crne Gore u Sarajevu, saznaju „Vijesti“.

O tome je već postignut politički dogovor u vrhu crnogorske vlasti, navodi pouzdani izvor.

Radnu karijeru je počeo upravo u BiH, gdje je radio kao nastavnik srpsko-hrvatskog jezika i književnosti u Loparama od 1980. do 1986, piše u njegovoj biografiji objavljenoj na sajtu Skupštine.

Nakon toga je bio prosvjetni inspektor u rodnom Mojkovcu do 1991. kada je naslijedio sadašnjeg premijera Duška Markovića na funkciji predsjednika SO Mojkovac. Poslije dvogodišnjeg mandata prešao je u Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore koje je u tom periodu vodio Miodrag Lekić, sadašnji lider Demosa.

Bio je zadužen za rad sa crnogorskim iseljenicima da bi od 1998. do do 2004. obavljao drugu funkciju u Vladi - sekretara Ministarstva zaštite životne sredine i uređenja prostora.

Od 2007. je u poslaničkim klupama. Stanišić je i član Glavnog odbora DPS-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.