Fen i plastična flaša novi trik za uvijanje kose
Huda Katan

Internetski hit osmišljen je u Aziji

Fen i plastična flaša novi trik za uvijanje kose

Na internetu se pojavio novi način stilizovanja kose. Riječ je o uvijanju kose pomoću fena za kosu i plastične boce.

Ovaj internetski hit osmišljen je u Aziji, a isprobale su ga i zvijezde u svijetu mejk-apa poput Hude Katan, blogerke čiji Instagram profil broji preko 28 miliona pratilaca, piše Index.hr.

Ono što vam je potrebno za ovu frizuru su plastična boca, skalpel i fen.

Najprije je potrebno odrezati gornju polovinu boce i izrezati otvor pravougaonog oblika na sredini boce kroz koji ulazi fen.

Zatim prethodno osušenu kosu podijelite u nekoliko pramenova pa te pramenove jedan po jedan stavite u bocu i sušite desetak sekundi.

Ono što biste trebale dobiti kao rezultat su suptilne kovrdže koje izgledaju kao one koje uvijate četkama za feniranje ili širokim uvijačem za kosu.

No, stvar koja je zabrinula mnoge je pitanje hoće li se plastika nakon nekog vremena početi topiti i uzrokovati lijepljenje kose za bocu i teško oštećenje vrhova.

Uprkos tome, mnogi se zaklinju da im je ovo nova omiljena metoda uvijanja kose.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.