Unija Komora povukla priznanje nezavisnosti Kosova
Ivica Dačić

Šef srpske diplomatije saopštio

Unija Komora povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je danas da je Unija Komora povukla priznanje Kosova.

Dačić je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje te ostrvske države u Indijskom okeanu, Suefom Mohamedom El-Aminijem.

Unija Komora je deseta država koja je povukla priznanje Kosova, naveo je Dačić. 

Suef Mohamed El-Amini je rekao da Komori podržavaju teritorijalni integritet Srbije.

"Mi smo s vama kada je u pitanju vaš teritorijalni integritet. Dakle, za nas Kosovo predstavlja sastavni dio vaše teritorije", naveo je.

On je dodao da njegova zemlja podržava dijalog Beograd u Prištine dodajući da "treba dati šansu dijalogu da bi sutra bilo mirne kohabitacije" Srbije sa susjedima.

Dačić je rekao da je zahvalan na odluci i da će Beograd nastaviti s aktivnostima oko Kosova.

"Nismo mi protiv Kosova, mi smo protiv toga da se jednostrani akti nameću kao svršena stvar."

Novinarima je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije podijeljen i prevod note Unije Komora o povlačenju priznanja Kosova.

U noti koja nosi datum 1. novembar navodi se da "vlada Unije Komora povlači priznanje Kosova da bi omogućila stranama da dođu do pravičnog, ravnopravnog i trajnog političkog rješenja pitanja vezanog za status Kosova".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.