Uručene zahvalnice za hrabrost Zarubici, Božoviću i Radoviću
Foto: Gov.me

Nuhodžić uručio

Uručene zahvalnice za hrabrost Zarubici, Božoviću i Radoviću

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručio je Zahvalnice za hrabrost Vladeti Zarubici, Vesku Božoviću i Vojinu Radoviću.

Nuhodžić je iskazao posebno zadovoljstvo i čast što je u prilici da upozna ove ljude i uruči im u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalnice za iskazano čojstvo i hrabrost u spašavanju ljudskih života.

Ističe da taj čin, kao primjer humanosti i solidarnosti, treba da podstakne sve građane da budu aktivni dio sistema zaštite i spašavanja.

"Taj podvig predstavlja iskaz lične plemenitosti i vjere u ljude, što ovo djelo čini još većim", istakao je Nuhodžić.

Susret je bio prilika da Nuhodžić uputi iskrene čestitke trojici građana-spasilaca na iskazanoj hrabrosti i čovječnosti.

Zahvalivši na gestu prepoznavanja ovog čina od strane institucije, Zarubica, Božović i Radović kazali su da nemaju dilema i da bi opet postupili isto – pritekli u pomoć i pomogli ljudima u nevolji.

Podsjetimo, oni su 3. novembra spasili život četvoročlanoj porodici Mavrić iz Novog Pazara, čiji je automobil usljed saobraćajne nesreće sletio u Moraču.

Ribolovci Vladeta Zarubica i Vesko Božović zatekli su se u blizini mjesta nesreće, dok se Vojin Radović, vidjevši iz svog automobila nesrećni prizor, spustio niz liticu i pritekao u pomoć. Akcija spašavanja je na sreću uspješno završena, a porodica Mavrić prošla je bez težih posljedica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.