Cijelom regionu treba otvorena evropska perspektiva koja jača demokratiju
Foto: Gov.me

Marković završio posjetu Finskoj razgovorom sa delegacijom Parlamenta

Cijelom regionu treba otvorena evropska perspektiva koja jača demokratiju

Predsjednik Vlade Duško Marković završio je radnu posjetu Republici Finskoj sastankom sa delegacijom Parlamenta koju je predvodio predsjednik Velikog odbora Arto Satonen.

Premijer je izrazio zahvalnost Finskoj na tome što podržava integraciju Zapadnog Balkana u Evropsku uniju i na taj način doprinosi stabilnosti Evrope.

„Cijelom regionu treba otvorena evropska perspektiva. To jača demokratiju u cijelom regionu“, rekao je predsjednik Vlade.

Govoreći o procesu naše evropske integracije predsjednik Vlade je rekao da je Crna Gora tokom pregovora sa Evropskom komisijom u proteklih šest godina napravila veliki iskorak u vladavini prava i svim značajnim oblastima.

Premijer je rekao da Vlada Crne Gore vjeruje da će Veliki odbor, koji ima ovlašćenja za donošenje odluka po svim pitanjima učešća Finske u Evropskoj uniji, podržavajući politiku proširenja, doprinijeti našem napretku u procesu integracija.

Upoznajući sagovornike sa stanjem u Crnoj Gori Premijer je predstavio rezultate Vlade i naše ekonomske i političke prioritete. Predsjednik Marković je takođe upoznao sagovornike sa poboljšanjem investicione i poslovne klime nakon što je naša zemlja prošle godine postala članica NATO-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.