Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu u Tivtu
Gornja Lastva, crkva sv.Vid, učenici JU SMŠ ”Mladost”

Počelo obilježavanje Novembarskih dana

Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu u Tivtu

Današnjom posjetom ambijentalnoj cjelini Gornja Lastva, crkvi Sv. Vid i etno zbirci u konobi kod Anđelka u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti izletom “Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu” počelo je obilježavanje Novembarskih dana u susret Danu Opštine Tivat.

Glavni akteri izleta bili su učenici JU SMŠ ”Mladost”, autori najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Nakon prezentacije radova ispred kulturnog dobra, crkve Sv. Vid, ovim učenicima uručene su nagrade, navodi se u saopštenju.

Nagrađeni učenici koji su stihove posvetili Tivtu su: Veljko Hercegovac, Mia Kružić i Željko Čeprnić.

Pored talentovanih pisaca, radove su predstavili i talentovani slikari iste škole: Emilija Vrzić, Dragica Zeničanin i Mia Kružić, ističe se.

Događaj su notama uveličale učenice JU Muzička škola Tivat, Biljana Matijević i Jovana Klakor.

Karavanu su prisustvovali i profesorica likovne kulture Milica Krivokapić i predstavnice Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Vesnom Radnjić, Ivanom Petković, Anom Ivanović i Tamarom Rakić.

Posjetu Gornjoj Lastvi učesnici karavana upotpunili su obilaskom etno zbirke u konobi kod Anđelka, gdje im je Dejana Stjepčević, turistički vodič, prezentovala sadržaj zbirke.

Cilj dječijeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti upoznaju sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem žive.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.