Bar: Kod Bjelopoljca pronađene dvije puške, pištolj i municija
Pronađeno oružje u Baru kod Bjelopoljca, foto: Uprava policije

Bar: Kod Bjelopoljca pronađene dvije puške, pištolj i municija

Policija je prethodnih dana u Baru i u Nikšiću pretresom stambenih prostorija koje koriste bezbjednosno interesantna lica oduzela oružje i municiju.

Službenici Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući aktivnosti u cilju pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica i njim bliskih lica, izvršili pretres stana i drugih prostorije koje koristi E.S. (33) iz Bijelog Polja sa privremenim boravkom u Baru.

"Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela karabin M48 cal. 8x57 sa 22 komada municije cal. 7,9mm, startni pištolj marke „Blow” cal. 9mm kao i vazdušnu pušku marke „Qvatro 85” u ilegalnom posjedu", navodi se u saopštenju.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv E.S. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga, službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli tri pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i municiju.

"Naime, postupajući na osnovu operativnih saznanja, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, policijski službenici su izvršili prestres kuće i drugih prostorija koje koristi Ž.J. (63) iz Nikšića. Tom prilikom nikšićka policija je u neposrednoj blizini kuće pronašla i oduzela pištolj marke „Crvena Zastava“ M-57 cal. 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo devet metaka", navodi se iz policije.

O događaju je kako se dodaje obaviješten nadležni državni tužilac kojem je ovo lice sprovedeno na dalje postupanje. Tužilac će se o kvalifikaciji djela koje se odnosi na oduzeto oružje izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru.

Takođe, policija je postupajući po prijavi S.Š. (76) iz Nikšića, da ga je u njegovom stanu fizički napao dalji srodnik Č.J. iz Nikšića, nakon čega mu je iz porodične kuće uzeo pištolj i udaljio se iz njegovog stana, izvršila blokadu grada i zaustavila vozilom marke „VW Passat“ kojim je upravljao Č.J.

"Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ“ M70 cal. 7,65mm i metak. Policijski službenici su u kući koju koristi S.Š. pronašli i oduzeli pištolj marke „Zbrojevka“ cal. 7,65mm sa dva okvira dok se u jednom od njih nalazila četiri metka, u ilegalnom posjedu, 10 komada pištoljske municije kalibra 9mm, pištoljski metak kalibra 7,62 mm kao i oružni list za pištolj marke „CZ“ M70, kalibra 7,65 mm na ime S.Š.", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv S.Š. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, dok će se u odnosu na pronađeno oružje i municiju naknadno izjasniti, odnosno nakon vještačenja u Forenzičkom centru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.