Ponuđena ekspertska pomoć OEBS-a u dijelu zakonodavstva kojim će se baviti Odbor
Brajović i Davije

Brajović primio šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Ponuđena ekspertska pomoć OEBS-a u dijelu zakonodavstva kojim će se baviti Odbor

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas delegaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori na čelu sa šeficom, ambasadorkom Mariz Davije, sa kojom je razgovarao o predstojećim aktivnostima Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kao i drugim temama od interesa za rad Skupštine.

Na primjeru formiranja Odbora, Brajović je akcentovao aktivan i konstruktivan odnos poslaničkih klubova parlamentarnih stranaka sa zajedničkim ciljem dodatnog jačanja povjerenja građana u izborni proces, čime je Skupština još jednom pokazala političku zrelost.

"Razmatranje i implementacija preporuka OEBS/ODIHR dobijenih nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora, biće jedan od najvažnijih zadataka u radu Odbora", istakao je predsjednik Skupštine.

Šefica Misije OEBS-a je pozdravila formiranje Odbora, uz učešće vladajuće većine i opozicije, kao i nevladinog sektora i akademske zajednice.

Ambasadorka Davije je ponudila ekspertsku pomoć OEBS-a kako u dijelu zakonodavstva kojim će se baviti Odbor, tako i jačanju kapaciteta skupštinske službe kao podrške radu poslanika.

Brajović je još jednom izrazio zadovoljstvo odličnom saradnjom Skupštine Crne Gore sa OEBS-om i Misijom u Crnoj Gori, kao i PS OEBS-a, njihovim  pouzdanim i konstruktivnim partnerstvom u procesima od značaja za demokratske reforme u našoj zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.