Kineski grad ograničio kretanje pasa i zabranio pristup parkovima
ilustracija

Propis

Kineski grad ograničio kretanje pasa i zabranio pristup parkovima

Grad na jugozapadu Kine zabranio je šetanje pasa tokom dana i uveo im zabranu pristupa parkovima, šoping centrima, sportskim terenima i drugim javnim mjestima.

Propis je objavio grad Venšan u kineskoj provinciji Junan 29. oktobra i ocjenjen je najrestriktivnijim u naciji gdje je posjedovanje pasa dugo bilo predmet strogih regulativa.

Pod komunistima kineskog utemeljivača Mao Cedunga, imati kućne ljubimce smatralo se buržoaskom sklonošću, ali je trend ponovo oživeo proteklih decenija kada su Kinezi postali imućniji, a njihove porodice manje.

Mnogi gradovi još imaju propise o tome koliki psi mogu živjeti u njihovom području, a glavni grad Peking zabranio je držanje velikih pasa u gradskom centru.

Zabrana u Venšanu stroža je od ostalih, jer je njome ograničeno da psi mogu biti napolju pre 7.00 ujutru i posle 22 časa.

Takodje, pseći povodac ne smije biti duži od metar, a pse mogu šetati samo odrasli.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.