Dobrota: U zatvorskom odjeljenju pretučen osuđenik, završio u bolnici
Ilustracija

Dobrota: U zatvorskom odjeljenju pretučen osuđenik, završio u bolnici

Zatvorenik Radoš Lješković ponovo je bio akter incidenta u zatvorskom odjeljenju Specijalne bolnice Dobrota gdje je sa još jednim zatvorenikom brutalno pretukao cimera Milana Vidića, koji je zbog batina završio u bolnici.

Navodno, kako saznaju Dnevne novine, motiv sukoba je od ranije netrpeljivost između Lješkovića i njegovog sugrađanina koji je nedavno stigao iz ZIKS-a.

Lješković, koji je, inače, višestruki povratnik u vršenju raznih krivičnih djela, je do sada čak 18 puta disciplinski kažnjavan u ZIKS-u, između ostalog zbog pokušaja bjekstva, posjedovanja nedozvoljenih sredstava, učestvovanja u tuči, nanošenja tjelesnih povreda, vrijeđanja ili nepristojnog ponašanja.

Za vrijeme služenja višegodišnje kazne zbog više krivičnih djela, Lješković je uspio i da počini četiri krivična djela zbog kojih je osuđen. On je u maju 2013. godine, nakon što je pretukao svoje cimere u ZIKS-u, zapalio ćeliju u kojoj su boravili. Incident se dogodio 3. maja, kada se prvo posvađao sa svojim drugovima H.Š. i G.M., a potom ih napao ručno pravljenim bodežom. Nakon napada, Lješković je zapalio ćeliju.

Tom prilikom dvojica zatvorenika zadobila su lakše povrede. Ovaj osuđenik je u nekoliko navrata imao sukobe sa drugim zatvorenicima, čak je jednog i izboo žicom, ali nikad nije disciplinski kažnjen. Lješković je zajedno sa Petrom Ćirakovićem 2015. godine osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Igora Milića u spuškom zatvoru 2012. godine. Prema navodima optužnice, oni su napali Milića oštrim predmetom i zadali mu udarac u predjelu stomaka. Milić je nakon napada sproveden u Klinički centar, gdje su mu doktori konstatovali lakše tjelesne povrede.

Lješković je čak dva puta bježao iz psihijatrijske bolnice u Dobroti. Nakon što je drugi put pobjegao iz Specijalne bolnice u Kotoru, u aprilu 2015. godine Lješković je uhapšen tek sredinom avgusta u Nikšiću i to pod sumnjom da je, osim zatvoreničkog bijega, samo četiri dana ranije počinio razbojništvo uz upotrebu sjekire.

On je 3. aprila 2015. godine zahvaljući jednom od zaposlenih napustio ustanovu u kojoj se liječio. Momenat izlaska Lješkovića zabilježila je i nadzorna kamera, koja je postavljena na glavnu kapiju, na kojoj se vidi da zaposleni Ž.N. otvara glavnu kapiju i pušta pacijenta da izađe.

Navodno je ovaj službenik zbog tog propusta ostao bez posla,pišu Dnevne novine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.