CG veoma atraktivno tržište za investicije, urađen najbolji posao
Foto: Gov.me

Helsinki, susret premijera Markovića i Sipila

CG veoma atraktivno tržište za investicije, urađen najbolji posao

Predsjednici vlada Crne Gore i Finske Duško Marković i Juha Sipila saglasili su se na radnom sastanku održanom u Helsinkiju da je Crna Gora ostvarila snažan napredak u procesu evropske integracije te da u nastavku procesa ima punu podršku Finske koja u drugoj polovini naredne godine preuzima predsjedavanje Unijom.

Marković je pozdravio pristup napretka zasnovan na individualnom dostizanju vrijednosti za članstvo u Evropskoj uniji i dodao da uz podršku Finske očekuje podršku i drugih nordijskih zemalja.

Predsjednik Vlade Finske je ocijenio da je naša zemlja ostvarila u proteklih deset godina značajan napredak uz konstataciju da je u Crnoj Gori urađen najbolji posao u našem regionu što se, kako je rekao, jasno vidi.

 Sipila je iskazao stav svoje vlade da je Crna Gora dobrodošla u Evropsku uniju nakon što bude dostigla potrebne standarde, saopšteno je iz Službe za odnose s javnoću Crne Gore.

20181106HelsinkiPVDuskoMarkovicPVFinskeJuhaSipila7

Premijer je informisao domaćina o sveobuhvatnim ekonomskim reformama koje je Vlada Crne Gore preduzela sa ciljem finansijske konsolidacije kao i sa brojnim razvojnim projektima koji se realizuju u našoj zemlji sa ciljem podizanja životnog standarda građana i višeg kvaliteta života.

"Predsjednik Vlade Finske je konstatovao da je Crna Gora sada veoma atraktivno tržište za investicije dok je  Marković ocijenio da je demokratska i razvojna transformacija naše zemlje očigledna, posebno nakon učlanjenja Crne Gore u NATO i značajnog napretka u kontekstu pridruživanja Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno iniciranje saradnje Univerziteta u Helsinkiju i Univerziteta Crne Gore kao i privrednih komora.

Predsjednik Vlade Crne Gore razgovaraće i sa predstavnicima Parlamenta Finske.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.