Avion sa 189 osoba bio čitav do trenutka udara u more
ilustracija, foto:Twiter

Avionska nesreća u Indoneziji

Avion sa 189 osoba bio čitav do trenutka udara u more

Istragom je utvrđeno da se u avionu kompanije Lion Air nije dogodila nikakva eksplozija sve do njegovog pada u more.

Avion kompanije Lion Air srušio se u ponedjeljak prošle sedmice i to svega 13 minuta nakon polijetanja iz Džakarte ka Pangkal Pinangu.

Nesreća se dogodila u moru kod Zapadne Jave, a u avionu Boing 737 MAX 8 bilo je ukupno 189 putnika i članova posade.

Predsjednik Komisije za sigurnost saobraćaja Indonezije Soerjanto Tjahjono saopštio je danas da je istraga sprovedena na pronađenim segmentima olupine aviona pokazala da se tokom leta nije dogodila nikakva eksplozija u letjelici, javlja Anadolija.

On je kazao da je avion bio čitav sve do udara u vodenu površinu te je dodao da je nesreća izazvana tehničkim kvarom, ali nije otkrio više detalja o kvaru.

Nadležne vlasti juče su produžile potragu na mjestu nesreće. Do sada su spasioci iz mora izvukli 138 vreća sa posmrtnim ostacima stradalnika.

U četvrtak je pronađena i crna kutija iz aviona, a u toku je analiza njenih tonskih zapisa.

Još uvijek se traga za drugom crnom kutijom iz aviona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.