Vera Kuliš ambasadorka u Njemačkoj, Budimir Šegrt u Poljskoj

Odbor jednoglasno podržao predloge

Vera Kuliš ambasadorka u Njemačkoj, Budimir Šegrt u Poljskoj

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike jednoglasno je podržao prijedloge da Budimir Šegrt bude izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Republici Poljskoj i Vera Kuliš u Njemačkoj.

Članovi Odbora su ocijenili da iskustvo, prethodni angažman na važnim državnim funkcijama, kao i ugled Šegrta, garantuju njegovu uspješnost i na novom radnom zadatku  - saopšteno je nakon sjednice Odbora.

Takođe, konstatovana je važnost Varšave u međunarodnim okvirima, posebno na nivou Evropske unije, te naglašeno očekivanje da će ambasador Šegrt doprinijeti daljem razvoju međusobnih odnosa, uz intenziviranje ekonomske diplomatije.

Pozdravljajući prijedlog Vlade Crne Gore, članovi Odbora su istakli da je kandidatkinja za ambasadorku u Njemačkoj Vera Kuliš najveći dio svog dosadašnjeg radnog angažmana vezala za tu zemlju, te da vrlo dobro poznaje društveno-političke prilike, značaj na nivou EU, tradiciju i kulturu ove zemlje.

"Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić je ocijenio da je imenovanje gđe Kuliš za ambasadorku na jednu od ključnih adresa u EU, najpouzdaniji pokazatelj da država Crna Gore prepoznaje ulogu SR Njemačke u predstojećoj, odlučujućoj fazi integracionog procesa zemalja Zapadnog Balkana, uz uvjerenje da će budući angažman ambasadorke sigurno doprinijeti daljem unapređenju bilateralnih, političkih i ekonomskih odnosa Crne Gore i SR Njemačke", navodi se u saopštenju.

O pozitivnim mišljenjima o Budimiru Šegrtu i Veri Kuliš, Odbor će informisati Predsjednika Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.