Talačka kriza u Italiji: Osuđenik hoće sastanak s ministrima, prijeti da će ubiti taoce
Foto:Ansa

Talačka kriza u Italiji: Osuđenik hoće sastanak s ministrima, prijeti da će ubiti taoce

Muškarac koji kod sebe ima nož drži taoce u pošti na sjeveru Italije, nekoliko dana nakon što je dobio 19-godišnju zatvorsku kaznu zbog veza sa mafijom.

Italijanska novinska agnecija Ansa i SkyTG24 izvještavaju da je Frančesko Amato brzo oslobodio sve mušterije iz pošte u Pjeve Modoleni, oslobodio jednog zaposlenog, ali zadržao četvoro zaposlenih radnika, prenio je AP.

On je jedan od 125 optuženih koji je osuđen prošle nedelje u Ređo Emilijia na suđenju zbog umiješanosti organizovane kriminalne grupe N`drangeta sa juga Italije u poslove na području Ređo Emilije.

Ansa je izvijestila da je Amato, kada je ušao u poštu navodno vikao: "Ja sam osuđen na 19 godina".

On je prvo uzeo 12 talaca i zatražio da mu se omogući sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem i ministrom odbrane Elisabetom Trentom. Otmičar je zaprijetio da će, u protivnom, ubiti taoce. 

Mediji su javili da je Amato kasnije oslobodio sedam klijenata pošte i jednog radnika. 

Sa otmičarem su trenutno četiri taoca, a zgradu je opkolila policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.