Jugo saveznik Hercegnovskog strip festivala

Pronađena još jedna poruka u boci, ovoga puta u Hrvatskoj (FOTO)

Još jedan strip u boci obradovao je stanovnike jadranske obale.

U uvali Mala Draga u istarskom mjestu Ližnjan, strip je pronašla Petra Balde i o tome je obavijestila Hercegnovski strip festival (HSF).

Jugo je očigledno saveznik Hercegnovskog strip festivala, jer je ovo drugi slučaj u sedam dana da na dalekim obalama Jadrana stripom obradujemo slučajnog nalazača.

Prva boca sa stripom sa ovogodišnjeg festivala pronađena je na plaži "Torre Guaceto" u Brindiziju.

"Poslije kiše i valova,rijeke blata i vjetrova od oluje…Dolaze i pokloni mora", napisali su, uz zahvalnost što im je Hercegnovski strip festival poklonio ovu emociju tipičnu za neka druga vremena, u postu na stranici "Thalassia Coopitalijanskog" ogranka prirodnjačke grupe Talasija koja se bavi zaštitom divljih životinja.

Specijalni gosti festivala, njih 12, nacrtali su po kaiš stripa, zatvorili crtež u staklenu bocu i bacili ga u more, po vijekovima starom običaju slanja poruka sa pučine.

Svi crteži promovišu zajedništvo i ljubav i – čitanje stripova.

Srećni nalazači stripa u boci svoje impresije o malom blagu koje su našli mogu podijeliti na Facebook profilu HSF-a  ili na Instagramu i tako svima pokazati parče devete umjetnosti koje im je poslalo more.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.