Lepetani: Migranti pokušali da ukradu brodicu
Brodica koju su migranti pokušali ukrasti foto: Boka News

Lepetani: Migranti pokušali da ukradu brodicu

Crna Gora se suočava sa povećanim prilivom izbjeglica iz Sirije, Pakistana, Avganistana i drugih zemalja koji najčešće preko Albanije ulaze u Crnu Goru, koja im služi kao tranzitna zemlja i dio rute na putu ka državama Zapadne Evrope.

Da ilegalne migracije, kao globalni izazov, nijesu zaobišle ni Boku svjedoče ovih dana i mještani malog tranzitnog, trajektnog mjesta Lepetani, o pojačanom prisustvu i kretanju migranata.

„Njih desetak nekoliko noći je boravilo u jednoj od napuštenih zgrada u sklopu bivše kasarne u Lepetanima. Šetali su kroz mjesto, a kada su pokušali preći na drugu stranu zaliva policija ih je vratila nazad. Vjerovatno revoltirani u toku noći iskidali su sve konope na brodici koja je vezana u bizini trajektnog pristaništa, ili su je pokušali ukarsti. Srećom zaposleni sa trajekta su primjetili da brodica nekontrolisano pluta pa su reagovali. Želim upozoriti sve građane da povedu računa o svojoj imovini “- kazao je za Boka News građanin Lepetana koji je želio ostati anoniman.

Podsjetimo, protekle sedmice Granična policija Herceg Novog privela je desetak migranata iz Sirije, koji su se kretali od glavne Autobuske stanice ka dijelu grada Toploj, prema hrvatskoj granici. Oni su kao migranti ušli u Crnu Goru i imaju potvrde da se nalaze u azilu, na osnovu čega im je omogućeno slobodno kretanje kroz Crnu Goru.

Migranti su kasnije transportovani za Podgoricu, odnosno u Društveni centar za azilante, koji je početkom aprila  otvoren u Spužu.

Od 1. januara do 1. septembra ove godine policija je u Crnoj Gori registrovala 3.132 nezakonita migranta iz Sirije, Pakistana, Iraka, Alžira, Maroka i drugih država, od čega 540 na granici, i 2.592 u unutrašnjosti zemlje”

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.