Završeno suđenje Darku Šariću, presuda 10. decembra
Darko Šarić Foto: I.Marinković

Završeno suđenje Darku Šariću, presuda 10. decembra

Pred Specijalnim sudom u Beogradu u ponedjeljak je okončano suđenje Darku Šariću i još 24- orici optuženih kojima se na teret stavlja da su trgovali narkoticima iz Južne Amerike. Prvostepena presuda biće objavljena 10. decembra.

To će biti druga po redu presuda, pošto je prvu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora ukinuo Apelacioni sud i vratio na novo suđenje.

Tokom današeg glavnog pretresa Šarić je iznio svoju završnu riječ u kojoj je, između ostalog tvrdio da nema nikakve veze sa optužbama na njegov račun i da ga je Tužilaštvo lažno optužilo. 

Tražio je da sud donese oslobađajuću presudu. Ranije je zamjenik tužioca Saša Ivanić u svojoj završnoj riječi predložio sudu da Šarića osudi na 40 godina zatvora, a ostale optužene na kazne zatvora prema zakonskom maksimumu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.