Nacionalni park Durmitor organizuje akciju čišćenja rijeke Tare
Foto: Arhiva NPCG- Rafting rijekom Tarom

6.novembra

Nacionalni park Durmitor organizuje akciju čišćenja rijeke Tare

Nacionalni park Durmitor u saradnji sa rafting klubom „Triftar“ organizuje akciju čišćenja rijeke Tare od Splavišta do Žugića luke u utorak, 6. novembra.

„Kao i prošle godine i ovog puta nadzornici NP Durmitor će u saradnji sa članovima rafting kluba „Triftar” čistiti rijeku Taru od Splavišta do Žugića luke. Ukoliko se još rafting klubova priključi ovoj akciji biće nam zadovoljstvo i značajna pomoć“, kazao je direktor NP Durmitor Tomo Pajović.

NP Durmitor pozvao je sve zainteresovane rafting organizacije da se pridruže akciji čišćenja rijeke Tare kako bi se uklonio otpad sa njenih obala.

Kako se navodi u saopštenju NP rafting rijekom Tarom predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih ponuda kako Nacionalnog parka tako i sjevera Crne Gore koju organizuju brojne turističke agencije.

"Ture mogu biti jednodnevne, dvodnevne ili trodnevne. Dinioca od Splavišta (II logor) do Žugića luke dužine je oko 12 kilometara, a njene atrakcije su ušće rječice Ljutice i most na Đurđevića Tari", saopšteno je.

Nacionalni park Durmitor posjetilo je više od 216.000 posjetilaca tokom 2018. godine što je za 17 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.   

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.