Vuković: Formalizacija koalicije DPS-a i DF-a nakon sljedećih izbora
Nemanja Vuković

Vuković: Formalizacija koalicije DPS-a i DF-a nakon sljedećih izbora

Nemanja Vuković, potpredsjednik OO Demokrata Nikšić je izjavio da ga ne iznenađuje infantilno reagovanje poslanika Nikole Rakočevića na osnivanje foruma za izborne reforme.

"Nazvati Demokrate i GP URA neodgovornim i nezrelim je krajnje neozbiljno, a za kreiranjem još jedne paralelne stvarnosti nema potrebe", rekao je Vuković reagujući  na saopštenje poslanika Demokratske partije socijalista Nikole Rakočevića.

Vuković je izjavio da u Crnoj Gori postoje dvije suprostavljene stvarnosti jedna je koalicija zarobljena u dvadesetom vijeku koju čine DPS i lideri DF-a, a druga je koalicija za 21. vijek koju čine Demokrate, URA i brojni iskreni, progresivni, čisti i građanski nastrojeni pojedinci i politički subjekti.

"Koalicija „za 20. vijek“ želi da optimizuje i nadograđuje izborno zakonodavstvo, šminka i simulira demokratiju, a koalicija „za 21. vijek“ želi sveobuhvatne izborne i druge reforme. Lideri DF-a i DPS žele da pričaju o zastavi, himni, Podgoričkoj skupštini, partizanima i četnicima, o 1918, četrdesetprvoj i devedeset prvoj, dok koalicija za „21. vijek“ želi da razgovara o krađi izbora, krađi šljunka, kraši naše đedovine, krađi naše obale, krađi našeg sjevera, krađi naše mladosti i krađi naše budućnosti", kazao je Vuković.

Vuković objašnjava da je poslanik Rakočević nevješto priznao da će fokus odbora biti na preporukama ODIHR-a, a da se o drugim temama može diskutovati i razmatrati.

"Naša je preporuka da odbor za izmjenu izbornog zakonodavstva preimenujete u „Odbor za promjenu Ustava“ pošto, sami priznajete, Odbor DPS-DF nema namjeru da mijenja izborne zakone, već samo da statira, simulira, razmjenjuje mišljenja i pravi politički folklor. Poslije vaše najnovije trgovine sa DF-om i primitivnih dešavanja iz Skupštine, nije ni čudo što građani ovih dana Skupštinu i koaliciju DPS-DF nazivaju „Crnogorska Zadruga“. Gdje nema kamera lijepo se dogovarate, kada se kamere upale, malo se svađate, i tako u krug, dok su građani ti koji ispaštaju", dodaje Vuković.

 "Mi ne želimo biti dio vašeg političkog rijaliti programa, tako da sva mjesta u Odboru koja su vam sporna možete popuniti vašim koalicionim partnerima iz DF-a, jer mi u vaš odbor za sve i svašta, a zapravo ni za šta nemamo namjeru ulaziti. Dok vi budete gubili vrijeme namjernim kreiranjem incidenata u parlamentu, mi ćemo se kroz društveni dijalog za izmjenu izbornog zakonodavstva baviti time kako da spriječimo vaše izborne krađe i konačno oslobodimo državu koju ste vi zarobili", poručuje Vuković.

"Što se tiče rejtinga, kad ste se god brinuli za naš rejting i obmanjivali javnost, mi smo rasli i to duplo. Zato kad neko sedam puta obmane i to u susret svim izbornim procesima koji su vas demantovali, makar se očekuje da zaćuti i da se više ne bruka. Znam da bi vi sve dali da mi nemamo snagu koju imamo, znam i da bi voljeli da vaši koalicioni partneri vrate snagu koju su nekada imali, ali to, na sreću građana, nije moguće", izjavio je Vuković. On je dodao da je javna tajna da će se formalizacija koalicije DPS-a i lidera DF-a desiti nakon sljedećih izbora.

"Srpske probleme u CG treba na kraju da riješi DPS, tako što će profesionalni Srbi ući u vlast u jednom trenutku i zato po zadatku želite nastaviti ekstremizaciju Crne Gore narednih godinu ipo dana, kako bi kreirali ambijent za verifikaciju izborne izdaje opozicionih birača. Ostavite se četnika i partizana, njih je zemlja pomirila, džaba vam pokušaji da ekstremizujete, džaba vam trgovina, vaša koalicija se neće pitati ništa nakon narednih parlamentarnih izbora jer u Crnoj Gori lakovjernih je sve manje, a prevare i trgovine uvijek dođu na naplatu", zaključio je Vuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.