Evo koje piće smanjuje stres
Ilustracija

Evo koje piće smanjuje stres

Odličan je lijek protiv stresa, a naučnici kažu da bi trebalo da se konzumira svaku noć prije spavanja.

Ako ste mislili da jedna rakijica ili pivce za živce smanjuje stres, prevarili ste se. Tako barem kažu njemački naučnici,prenosi N1.

Naime, čaša mlijeka odličan je lijek protiv stresa. Naučnici su tragali za idealnim načinom smanjivanja stresa i njegovog pogubnog uticaja na organizam. U borbi protiv nelagode, zaključili su, najbolje pomaže mlijeko, jer blagotvorno djeluje na mozak.

Tajna je u fosfolipidima koji se kriju u mlijeku, a oni su pravi lijek protiv nervoze. Iako neki smatraju da mlijeko treba izbjegavati, naučnici ga zapravo preporučuju.

Istraživači Univerziteta u Trieru kažu da pijenje mlijeka donosi prijeko potrebnu ravnotežu u organizam. Zato bi prije spavanja trebalo popiti čašu toplog mlijeka koja olakšava san, a pritom i smanjuje stres.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.