Tivat:Počinje izgradnja Lungo Mare  u Krašićima
Foto: Opština Tivat

Tivat:Počinje izgradnja Lungo Mare u Krašićima

Izgradnja prve faze „Lungo Mare“ u Krašićima počeće u ponedjeljak, 5. novembra. Izvođač, kompanija „Artek“ doo dužan je da završi radove u roku od godinu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Tivat Siniše Kusovca.

Kako dalje navode, riječ je o izgradnji lungo mare staze u dužini od 400 metara od kraja Krašića na dijelu prema Petrovićima, istočno prema centru tog poznatog vikendaškog naselja na obali poluostrav Luštica u Tivatskom zalivu. 

Investiciju vrijednu 800 hiljada eura koja bi trebalo da postepeno riješi problem nelegalne uzurpacije i betonizacije obale u Krašićima, zajedno realizuju Opština Tivat i JP „Morsko dobro“.Opština Tivat je do sada eksproprisala zemljište, uradila projektnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, sprovela tendersku proceduru i izabrala izvođača radova i nadzor.

Izgradnjom Lungo Mare Krašići I, tvrde iz Opštine Tivat, omogućiće se nesmetano kretanje turista i pješaka obalnim područjem Krašića.

454248565701145400813585412263618844557312n

Foto: Opština Tivat

„Projekat Lungo Mare Krašići je samo dio ambiciozne zamisli da obalnim šetalištem duž čitave obale Tivta i Boke stvorimo pješačku komunikaciju duž čitave rivijere i na taj način omogućimo da u blagodeti mora uživaju ne samo oni koji žive u prvoj liniji nego i svi građani i turisti koji dolaze u naš grad i zaliv. Time ćemo pospješiti privredne aktivnosti, poboljšati kvalitet života građanja te podići atraktivnost destinacije“, saopštio je mendžer Opštine Tivat Marko Petričević.

Prema njegovim riječima na mnogim dijelovima obale građani i turisti već uživaju u ostalim aktivnostima na moru i uz more.

"Na žalost  na dijelu obale od Petrovića do Solila, a posebno na dijelu u dužini od 400 metara u Krašićima to donedavno nije bilo moguće zbog grube uzurpacije opštinske i državne zemlje u zoni morskog dobra.Neodgovorni pojedinci su parternim uređenjem na opštinskoj i državnoj zemlji sebi obezbjedili dodatni komfor a na račun svih građana. Bazenima, ogradama, roštoljima, pergolama, pižulima „pojeli“ su trasu šetališta Lungo Mare u dijelu zahvata državne studije lokacije za koju postoji revidovani glavni projekat za izgradnju šetališta“, naveo je Petričević.

Za navedeno područje bio je potpisan ugovor  sa izvođačem i nadzorom kao i izdata građevinska dozvola za izvođenje radova.

„Zbog situacije na terenu do sada nismo bili u mogućnosti da izvođača uvedemo u posao. No donošenjem rešenja o rušenju koje je donio Direktorat za inpekcijske poslove i licenciranje - Direkcija za inspekcijski nadzor za južni region, te rješenjem o odbijanju žalbi u drugostepenom postupku stvorili su se uslovi za početak radova. U međuvremenu je sa izvođačem radova potpisan aneks po kojem radovi počinju petog novembra“, dodao je Petričević.

Opština Tivat izražava zahvalnost građanima Krašića na dosadašnjem strpljenju.

„Pozivamo ih na dodatno razumijevanje u toku zahtjevnih radova koji predstoje na trasi šetališta u narednom periodu“, istakao je Petričević.

453642896950018075354946599252271467331584n

Foto: Opština Tivat

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.