Preminuo Novo Vujošević
Novo Vujošević

Preminuo Novo Vujošević

U Podgorici je preminuo prof. dr Novo Vujošević, sociolog i političar, nekadašnji predsjednik Narodne socijalističke stranke (NSS).

Vujošević je rođen 1936. godine u selu Orahovo, u Kučima.

Autor je više knjiga i publikacija, među kojima se izdvajaju "Šta mi ti je da mi tije", "Kulturni život radnika", "Kako prepoznati poltrona", "Marko Miljanov po drugi put među Srbima" i "Referendum da ili ne".

Na Institutu za društveno-ekonomska istraživanja Ekonomskog fakulteta u Podgorici, gdje je proveo svoj radni vijek, izradio je i objavio brojne studije i monografije.

Objavio je više od pet stotina članaka i feljtona. Dugo godina se bavio i politikom, a početkom prošle decenije imenovan je za predsjednika Narodne socijalističke stranke.

Prof. dr Novo Vujošević biće sahranjen danas u 16 časova, u selu Orahovo, u Kučima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.