Četrdesete najzahtjevnija decenija u životu, evo zašto
Ilustracija

Četrdesete najzahtjevnija decenija u životu, evo zašto

U četrdesetim godinama života raste sklonost ka nagomilavanja kilograma, teže podnosimo mamurluk, a održavanju linije i kondicije moramo da posvetimo više vremena.

Oporavak od povreda, takođe, traje duže i to je granična linija kada treba obratiti pažnju na životne navike, tvrdi specijalista za kancer doktor Dejvis Agus,prenosi Nedeljnik.

Četrdesete su, prema doktor Muiru Greju, autoru knjige "Srednje doba: Izgledajte mlađe, živite duže, osjećajte se bolje", najzahtjevnija decenija u životu jer postajemo "sendvič generacija" koja balansira između roditeljstva, starenja svojih roditelja i karijere. To je najglasniji poziv i krajnje vreme da promijenimo nešto u svom životu, piše britanski Telegraf. 

"Srednje doba nije početak kraja, već kraj početka", podsjeća doktor Grej i upozorava da je to krajnje vrijeme da počnemo da se brinemo o sebi. 

Prilagođena ishrana nije dovoljna, pa pažnju moramo da usmjerimo i na način na koji radimo, na opuštanje, spavanje i vježbu. 

Najveći problem je stres, a kako bismo se lakše nosili sa životnim pritiscima, vrlo je važno da budemo disciplinovani. Proces starenja ne može da se izbjegne, ali ako zauzmemo pravi stav, možemo da se osjećamo mlađe i energičnije. 

Svakodnevni odlazak na posao, sjedenje za stolom i zurenje u ekran rizičniji su od načina života kakav žive avanturisti jer prouzrokuju stres i upale koje smanjuju kvalitet i dužinu naših života.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.