Čuvena plaža Zlatni rat opet promijenila izgled zbog oluje(FOTO)
Foto: Facebook, Roni Marinkovic Photography

Čuvena plaža Zlatni rat opet promijenila izgled zbog oluje(FOTO)

Nakon olujnog juga koje je zahvatilo Dalmaciju i prekinulo sabraćajne veze sa hrvatskim ostrvima, čuvena plaža Zlatni rat na južnoj obali ostrva Brač opet je promijenila izgled, navodi zagrebački "Jutarnji list".

Navodi se da su jak vjetar i djelovanje morskih struja vrh plaže zaokrenuli prema zapadu i da će Zlatni rat ostati tako nakrivljenog pješčanog vrata dok ga struje i vjetar opet ne ''poravnaju'' ili ga (vjetar koji se spušta sa planina) tramuntana ne okrene prema gradu Bolu.

List prenosi navode lokalnog sajta bol.info da bi onda, kao što se već dešavalo ponekad, tu mogao da se formira zavijutak sa jezerom u sredini "u koje će se baciti pokoji hrabri pojedinac pojačavajući svojim činom prirodnu senzaciju.

Fotografije izmijenjene objavljene su na Fejsbuk nalogu fotografa Ronija Marinkovića, a "Jutarnji" koji ih je prenio uz autorovu dozvolu, navodi da one "najbolje pokazuju kako fenomen Zlatnog rata leži u njegovoj očaravajućoj ljepoti promjene, u neočekivanoj promjeni oblika, izgleda, doživljaja".

Navodi se da je Zlatni rat zaštićeni prirodni krajolik i poseban geomorfološki fenomen i da su negove pješčane strane dugačke oko 400 metara, a u sredini je gusta borova šuma.

Prema navodima "Jutarnjeg", Zlatni rat je više puta ubrajan u "najljepše plaže Evrope, pa i svijeta".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.