Pad aviona u Indoneziji: Poginuo ronilac koji je učestvovao u akcijama traženja
Indonezija

U bolnice do sada dovezena 73 tijela putnika

Pad aviona u Indoneziji: Poginuo ronilac koji je učestvovao u akcijama traženja

Tokom akcija traženja tijela i stvari putnika sa putničkog aviona koji se u nedjelju sa 189 putnika i članova posade srušio u more kod Zapadne Jave, poginuo je ronilac.

Crna kutija je pronađena četvrti dan potrage na dubini od 30 metara u Javanskom moru.  Iz Nacionalnog odbora za bezbjednost saobraćaja potvrdili su da bi sadržaj crne kutije mogao biti poznat najranije narednog mjeseca, a istraga o uzroku nesreće bi mogla trajati najmanje šest mjeseci, javjla Anadolija.

Smrt je nastupila usljed smanjenja pritiska. Četrdesetosmogodišnji Sjakrul Anto volontirao je u Agenciji za spašavanje i potragu (BASARNAS).

Učestvovao je i u akcijama traženja i spašavanja nakon zemljotresa i cunamija na području Palua u septembru ove godine. Anto je takođe učestvovao i u akcijama prilikom pada putničkog aviona AirAsia prije četiri godine. U bolnice su do sada dovezena 73 tijela putnika koji su se nalazili na avionu kompanije Lion Air, tipa Boeing 737 MAX 8. Identifikovana  su samo četiri.

Avion kompanije Lion Air, tipa Boeing 737 MAX 8 srušio se u nedjelju ujutro 13 minuta nakon polijetanja iz Džakarte ka Pangkal Pinangu. U avionu se nalazio 181 putnik i osam članova posade.

U Indoneziji se 28. decembra 2014. godine u Javansko more srušio putnički avion AirAsia u kojem su se nalazila 162 putnika. Svi su smrtno stradali.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.